8 Ιαν 2010

Και δεν αλλάζουμε και βουλιάζουμε.


Οι άδοξες 100 πρώτες ημέρες του ΠΑΣΟΚ

«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη», όπου κορμί ο κόσμος και όπου πατριώτης το ΠΑΣΟΚ. Σε λιγότερο από δύο μήνες θα ξεκινήσει ένα μπαράζ δημοσκοπήσεων από φίλιες και όχι προς την κυβέρνηση εταιρείες. Εκεί θα είναι και το πρώτο κρας τεστ για την κυβέρνηση και τα μέτρα που θα λάβει.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση την έχει γλυτώσει για τρείς βασικά λόγους: Πρώτον την πρωτοφανή και σκανδαλώδη ανοχή των ΜΜΕ, δεύτερον τα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζει η ίδια (παλαιάς κοπής όμως και κακοπαιγμένα) και τρίτον ότι η ΝΔ ήταν μέχρι τώρα απασχολημένη με τα εσωτερικά της.

Όμως μετά την ανηφόρα ακολουθεί πάντα κατηφόρα. Το προφίλ της κυβέρνησης έχει τρωθεί σχεδόν σε όλα τα μέτωπα που έδειχνε ότι έχει πλεονέκτημα έναντι της ΝΔ:

Στο ηθικό κομμάτι, αν και δεν υπάρχουν σκάνδαλα, εντούτοις η απομάκρυνση Ρόβλια, η υπόθεση Κουτούπη, οι αποτυχημένες ή ακόμη και «στημένες» επιλογές στελεχών για την κρατική μηχανή καθώς και η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να κόψει τον ομφάλιο λώρο από τα γνωστά και άγνωστα συμφέροντα, δημιουργούν ένα πολύ αποπνικτικό τοπίο.

Στον τομέα της διαχείρισης τα πράγματα είναι χειρότερα. Αστοχίες σε όλα σχεδόν τα υπουργεία, αδυναμία παραγωγής έργου και κατάθεσης νομοσχεδίων, τριβές μεταξύ υπουργών για μείζονα θέματα όπως η οικονομία και το νέο εκλογικό σύστημα.

Στον τομέα της καθημερινότητας εφιάλτης. Λάθος με τα τέλη κυκλοφορίας, το έγκλημα καλπάζει, η τρομοκρατία έχει «ξεσαλώσει».

Κι όλα αυτά ενώ δεν έχουν αρχίσει ακόμη να ανακοινώνονται τα επώδυνα μέτρα. Φανταστείτε τι έχει να γίνει ύστερα από ένα χρόνο όταν θα αδειάζει η τσέπη του πολίτη, η ανεργία θα αυξάνει και δεν θα υπάρχει πλέον ανοχή και αντοχή.

Μην απορήσετε λοιπόν αν το 2010, εκτός από καυτό οικονομικά είναι και καυτό πολιτικά με ενδοκυβερνητικές κόντρες, ανασχηματισμούς και πολύ γκρίνια.

Οι 100 ημέρες που θα άλλαζαν την Ελλάδα εξατμίστηκαν κι έμεινε η άχλη μιας κυβέρνησης αναποφάσιστης, αδύναμης, υπνωτισμένης και σίγουρα όχι μιας κυβέρνησης δυναμικής που θα τα άλλαζε όλα.

Το σύνθημα ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε γύρισε μπούμεραγκ. Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι και δεν αλλάζει και μας βουλιάζει.

ΠΗΓΗ: antinews