28 Ιαν 2010

Ψηφίσατε Γιωργάκη για Πρωθυπουργό; Λουστείτε τώρα Mentalist για τιμονιέρη...


Δεν μπορεί πλέον να "πουληθεί" ούτε στους φανατικότερους οπαδούς τους ΠΑΣΟΚ το παραμύθι ότι για το αδιέξοδο, στο οποίο οδηγείται το καράβι, φταίει ο Καραμανλής και το "χάος που παρέδωσε"... Όλοι ξέρουν βλέπετε ότι εδώ και 4 σχεδόν μήνες η χώρα έχει τιμονιέρη που αντί να δώσει μία στο τιμόνι και να αλλάξει πορεία, το κοιτάει και προσπαθεί να το μετακινήσει τηλεπαθητικά μιας και έχει επηρεαστεί από τον Γκέλερ... και ονειρεύεται να γίνει Mentalist:

«Σε επίπεδα άνω των 400 μονάδων βάση εκτινάχθηκε η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό, από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ.

Στην αρνητική αυτή εξέλιξη συνετέλεσε η διάψευση δημοσιεύματος της Le Monde περί γαλλογερμανικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει στοχοποιηθεί, λέει ο πρωθυπουργός και τονίζει ότι δεν πρόκειται η χώρα να βγει από το ευρώ.

Ειδικότερα, το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση 10ετών ελληνικών ομολόγων, έναντι των γερμανικών Bunds αυξήθηκε την Πέμπτη σε νέο ιστορικό υψηλό από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, στις 405 μονάδες βάσης.

Εν συνεχεία υπήρξε μερική συρρίκνωση στις 398 μονάδες βάσης.

Το spread είχε διαμορφωθεί στις 355 μονάδες βάσης περίπου αργά την Τετάρτη, σύμφωνα με τα διαγράμματα του Reuters.

O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε την Πέμπτη ότι η Ελλάδα έχει στοχοποιηθεί ως ο «αδύναμος κρίκος» της ευρωζώνη και ότι δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει από το ευρώ.

Ωστόσο, οι χρηματαγορές έχουν καταληφθεί από τον φόβο ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το υπέρογκο χρέος της, ενώ συνεχώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι μπορεί να πιεστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Το ασφάλιστρο έναντι χρεοκοπίας της χώρας (CDS) εκτινάχθηκε νωρίτερα έως τις 400,5 μονάδες βάσης για το 5ετές ομόλογο, νέο ιστορικό υψηλό, ενώ αυτή την ώρα υποχωρεί προς τις 395 μονάδες βάσης.»
ΠΗΓΗ: in.gr

ΠΗΓΗ: Δεξί Εξτρέμ