16 Ιουν 2009

Αόρατοι οι Οικολόγοι στο εθελοντικό πότισμα των αναδασωμένων στην Πεντέλη!

Την Κυριακή που μας πέρασε, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), διοργάνωσε πότισμα των δενδρυλλίων που είχαν φυτευτεί κατά τις 2 αναδασώσεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Αντιγράφω από το site του skai.gr που ήταν υποστηρικτής, ποιοι συμμετείχαν:

"Στο εθελοντικό πότισμα στον Κοκκιναρά συμμετείχαν πάνω από 55 φορείς. Ανάμεσά τους:

• O σύλλογος «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» Άνω Βριλησσίων, o Ορειβατικός Σύλλογος Βριλησσός, o Σύλλογος Ρουμελιωτών Γαλατσίου, η οργάνωση Green Belt , o Σύλλογος Κυκλαδιτών Νέας Πεντέλης και το Σώμα Ελλήνων Πρόσκοπων.

• Ο Εξωραϊστικός σύλλογος Πεντέλης, το Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, ο Σύλλογος Προστασίας Κτήματος Συγγρού.

• Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Εκάλης, ο Σύλλογος Προστασίας Κηφισίας, ο Σύλλογος Φίλων του Παιδιού, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Σύλλογος Νταού Πεντέλης, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Βριλησσός.

• Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής, η Οικολογική Εξόρμηση Αττικής, ο Σύλλογος Προστασίας Ρεματιάς Χαλανδρίου, η Τοπική Εφορία Προσκόπων Κηφισιάς, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπολης.

• Οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νέας Πεντέλης, οι Φίλοι του Δάσους, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος "Πνοή" Αμαρουσίου, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εφέδρων και η εταιρία οικολογικού πλυσίματος αυτοκινήτων "ECOWASH MOBILE"

• Η Οικολογική Εξόρμηση Αττικής, το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ραφήνας "Νηρέας", ο Σύλλογος Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

• Η Greenpeace, η "Act Green", οι Οικολόγοι Ελλάδος "Βιοδιάσωση-Νέα Ζωή", ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής, ο σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος Αττικής η "Προστασία", ο Πολιτιστικός σύλλογος Ραφήνας

• Η Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας Δήμου Χολαργού, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, ο Σύλλογος Φίλων "Jimny", οι Ροταριανοί Όμιλοι Πεντέλης, Πολιτείας και Κηφισιάς- Εκάλης."


Με άλλα λόγια, δεκάδες μικροί σύλλογοι και πρωτοβουλίες, αλλά με μεγάλους απόντες τους "νταβατζήδες" της Φύσης: τους Οικολόγους Πράσινους του...10 % (χα!).
Υποτίθεται δηλαδή ότι θα έπρεπε να είναι αν όχι στους συν-διοργανωτές, τουλάχιστον σε αυτούς που συμμετείχαν. Αλλά μάλλον ασχολούνται με την επίπλωση του διαμερίσματος του Τρεμόπουλου στις Βρυξέλλες...

ΠΗΓΗ: Δεξί εξτρέμ


ΣΧΟΛΙΟ ΔΑΚΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ:
Σιγά μην κάτσουν να ασχοληθούν οι οικολόγοι με τα πουρνάρια, τα θυμάρια και με σκόρπια πεύκα!!! Έχουν να ασχοληθούν με σοβαρότερα πράγματα τώρα! Εξέλεξαν ευρωβουλευτή και τι ευρωβουλευτή!!! Τώρα θα ασχοληθούν με τους σκοπιανούς , τους μουσουλμάνους, με τα σύνορα του Γκρούεφσκι και με καθετί ανθελληνικό!!! Τα δεντράκια και τους ψευτοθάμνους τα αφήνουν στους κηπουρούς, στους γεωπόνους και σε μερικούς πολίτες έτσι για να ασχολούνται και να σκοτώνουν την ώρα τους!!! Έτσι κι αλλιώς θα αλλάξουν το όνομά τους και θα λέγονται ΣΚΟΠΙΑΝΟΛΟΓΟΙ!!!