15 Ιουν 2009

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ! Απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών στη Γάζα!

Ο παλαιστινιακός λαός τα τελευταία 60 χρόνια αγωνίζεται για να αποκτήσει ελεύθερη πατρίδα και στον αγώνα αυτό συμπαραστέκεται σύσσωμος ο ελληνικός λαός.
Μπροστά σε αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν έμεινε αδιάφορος: οργάνωσε αντιπολεμικά μαθήματα στις τάξεις, συμμετείχε στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε δεκάδες πόλεις, συγκέντρωσε χρήματα με σκοπό την ανέγερση ενός κατεστραμμένου- από τον ισραηλινό στρατό- σχολείου στη Γάζα και επικοινώνησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της δοκιμαζόμενης αυτής γωνιάς του πλανήτη εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του.
Στις 11 Ιουνίου 2009 είχε προγραμματιστεί η αναχώρηση αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών για τη Γάζα με σκοπό, την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης του συγκεκριμένου σχολείου για να διασφαλιστεί ότι η οικονομική βοήθεια θα φτάσει σε αυτό και θα χρησιμοποιηθεί για την ανοικοδόμησή του.
Έγκαιρα ενημερώθηκε το ΥΠΕΞ, η ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο αλλά και το ελληνικό προξενείο στα Ιεροσόλυμα έτσι ώστε να διευκολυνθεί η αντιπροσωπεία στο έργο της. Οι κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Ισραήλ συνεχίζοντας τον απαράδεκτο αποκλεισμό αρνήθηκαν να επιτρέψουν την είσοδο της αντιπροσωπείας στη Γάζα επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας!
Είναι φανερό ότι θέλουν να αποτρέψουν τη συμπαράσταση των λαών και να συνεχίσουν απερίσπαστοι την προσπάθεια εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού.
Δεν μας πτοούν τέτοιες απαγορεύσεις.
Συνεχίζουμε να συμπαραστεκόμαστε στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους, να συγκεντρώνουμε χρήματα(έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα 46.000 ευρώ) για να ξαναχτίσουμε ένα βομβαρδισμένο σχολείο στη Γάζα.
Δηλώνουμε περισσότερο αποφασισμένοι να παραδώσουμε την οικονομική βοήθεια στους ίδιους τους συναδέλφους μας στη Γάζα.



ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.: Α΄Αθήνας, Αθηνά, Αργοσαρωνικού, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Αριστοτέλης, Βόνιτσας, «Γληνός», Γλυφάδας, «Κ. Σωτηρίου», Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», «Παρθενώνα», Νέας Σμύρνης, Νίκαιας-Πειραιά, Πειραιά-«Ρήγας Φεραίος», Πειραιά-« η Πρόοδος»

ΕΛΜΕ: Α΄Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄Αθήνας, Ε΄Αθήνας, Ε΄Ανατολικής Αττικής, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Β ΄Δυτικής Αττικής,Β΄ Δωδεκανήσου, Β΄ Εβρου, Ελευσίνας, Καλλιθέας-Ν.Σμύρνης- Μοσχάτου, Πειραιά, Φθιώτιδας


Αριθμός λογαριασμού
4260100830920 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Επικοινωνία: enasxoleiogiatigazablogspot.com
e-mail enasxoleiogiatigaza@gmail.com
ΤΗΛ. 6972210342, Γαλάνης Γιώργος