1 Μαρ 2010

Ο κατά το ΠΑΣΟΚ «νέος πατριωτισμός»

Που καταντήσαμε. Να αναζητούμε όραμα πάνω στα συντρίμμια που άλλοι δημιούργησαν κι όχι εμείς. Και μάλιστα να έρχονται κάποιοι νεόκοποι, παντελώς άγνωστοι πολιτικοί και να μας ζητούν

Βγήκε, λοιπόν, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κάποιος Σ. Ξυνίδης, και είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος πατριωτισμός. Δηλαδή όλοι οι Έλληνες να βάλουμε πλάτη και σε λίγο καιρό όλα αυτά που ζούμε να είναι μια κακή ανάμνηση.

Άκουσον, άκουσον. Θεωρούν πατριωτισμό ότι εκατομμύρια πολίτες θα γίνουν φτωχότεροι, πολλοί δεν θα έχουν ούτε για τα προς το ζην, άλλοι θα κόψουν από τις παροχές των παιδιών τους ή ακόμη και από το ίδιο το φαγητό τους. Αυτό είναι για το ΠΑΣΟΚ νέος πατριωτισμός.

Κι εγώ που νόμιζα ότι πατριωτισμός είναι όταν έχεις ένα όραμα ξεχωριστό για την πατρίδα. Ότι θα κάνεις το παν να τη δεις να προοδεύει στις τέχνες και τα γράμματα. Ότι θα είναι έτοιμη να διατηρήσει την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία. Ότι οι πολίτες θα είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για να μην παραχωρηθεί σπιθαμή ελληνικής γης.

Ότι (στις μέρες που ζούμε) δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Γερμανό ή Αμερικανό να επιβουλευθεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο όνομα κάποιου δανείου για να σωθεί η οικονομία.

Με λίγα λόγια το όραμα του κ. Ξυνίδη είναι να βάλουμε όλοι μας το κεφάλι στον ντορβά και να θυσιαστούμε για τα λάθη άλλων, τα κλεμμένα από άλλους, τις λαμογιές των πολιτικών και των φίλων επιχειρηματιών τους.

Και εμείς που νομίζαμε ότι αξίζει το κόπο να δημιουργήσουμε ένα νέο πατριωτισμό ώστε να φέρουν κάποιοι πίσω τα κλεμμένα και να πάψουν να κλέβουν την περιουσία της χώρας.

Εδώ ταιριάζει απόλυτα ότι έχουμε τους πολιτικούς που μας ταιριάζουν…

ΠΗΓΗ: antinews