9 Μαρ 2010

Δεν συναντούσε μόνο τον κ. Χριστοφοράκο ο κ. Παπακωνσταντίνου

Ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος κατέθεσε στην Επιτροπή, φωτοαντίγραφο του ημερολογίου του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Όπως προκύπτει στις 9 Δεκεμβρίου του 1999, υπήρξε επαφή με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με την ένδειξη Μαξίμου. Εκείνη την περίοδο ο κ. Παπακωνσταντίνου, ήταν ειδικός σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη για το πρόγραμμα κοινωνία της πληροφορίας. Λίγο αργότερα διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.

Αντίδραση Γ. Παπακωνσταντίνου

Για δημιουργία εντυπώσεων κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι το 1999 ήταν σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για θέματα “κοινωνίας της πληροφορίας” και με την ιδιότητα του αυτή ζήτησε να τον επισκεφθεί στο γραφείο του ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της εταιρίας του και του είπε τις απόψεις του για την ανάπτυξη του κλάδου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι πρόκειται για μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αυστηρά μέσα στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων.

Και με τον Σωκράτη Κόκκαλη

Σε προηγούμενο δημοσίευμά μας (http://www.antinews.gr/?p=16266) γράψαμε για ένα φόρουμ πληροφορικής που έγινε τον Δεκέμβριο του 1999, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ δηλαδή, στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο διοργανωτής ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ έκανε μία από τις εναρκτήριες ομιλίες.

Περιττό να αναφέρουμε ότι εκείνη την εποχή οι δυο εταιρείες, Ζήμενς και Ιντρακόμ, λυμαίνονταν μαζί τις ψηφιακές του ΟΤΕ αλλά και βρίσκονταν σε ανταγωνισμό για την μερίδα του λέοντος.

Έχει επίσης σημασία να υπενθυμίσουμε ότι την ίδια εποχή που ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντούσε τον κ. Χριστοφοράκο και έπαιρνε μέρος στα φόρα του Σωκράτη, ο Κ. Καραμανλής είχε κάνει προεκλογική σημαία του τον πόλεμο κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς και κατηγορούσε τον Σημίτη ότι έχει αναγάγει τον Σ. Κόκκαλη σε «εθνικό προμηθευτή». Το πλήγμα για την κυβέρνηση Σημίτη λόγω των σχέσεων της με την διαπλοκή ήταν σφοδρότατο και ένας από τους βασικότερους λόγους της ήττας της στις εκλογές του 2004.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι εκτός από σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (1998-2000) για θέματα πληροφορικής, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου διετέλεσε και Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας για την Κοινωνία της Πληροφορίας από το 2000 έως το 2002.

ΠΗΓΗ: antinews