19 Μαρ 2010

Για ένα «Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο» καλεί ο Σαμαράς

Η πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία αφαιρεί και διαιρεί, αφαιρεί εισόδημα από τους πολίτες και διαιρεί την κοινωνία, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο 34ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ που διεξάγεται στη Χαλκιδική.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι κόκκινη γραμμή για τη ΝΔ είναι το εισόδημα των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν αυτοί την κρίση, και προειδοποίησε για το φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Η κρίση δεν είναι συγκυριακή, είπε στη συνέχεια, αφού «ουσιαστικά χρεοκόπησε ένα ολόκληρο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης το οποίο στηρίχθηκε σε αναδιανομή δανεικών… και ένα πολιτικό μοντέλο, το οποίο στηρίχθηκε σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων ανάμεσα στο κράτος, τα κόμματα και την κοινωνία».

Αλλά, «χρεοκόπησε αυτό το μοντέλο όχι η Ελλάδα» τόνισε στην συνέχεια και πρόσθεσε:

Η Ελλάδα έχει τεράστιο αναξιοποίητο πλούτο, τεράστια αναξιοποίητα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Κι αυτά μας δείχνουν το δρόμο για μια νέα Οικονομία πιο βιώσιμη, πιο ανταγωνιστική, ικανή να δημιουργεί εισόδημα, ικανή να διαχέει εισόδημα και ευκαιρίες σε όλους, ικανή να δημιουργεί πλούτο και να προσφέρει προοπτικές ευημερίας σε όλους. Και ιδιαίτερα στους Εργαζόμενους.

Κι ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, όπου ο χώρος της Εργασίας δεν θα ζει σε ατέλειωτη λιτότητα, δεν θα υποβάλλεται συνεχώς σε θυσίες χωρίς αντίκρισμα, δεν θα βιώνει την αβεβαιότητα, δεν θα λέει «κάθε πέρσι και καλύτερα», δεν θα φοβάται την ανεργία…Οι εργαζόμενοι να γίνουν δημιουργοί και μερισματούχοι του πλούτου αυτής της κοινωνίας. Όχι αναλώσιμοι «παρίες», πρώτοι στις θυσίες και τελευταίοι στις ευκαιρίες και στην ευημερία. ..

Ιδεολογία της δικής μας παράταξης είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός. Όχι ο νεοφιλελευθερισμός, όχι η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που οδήγησε ολόκληρο τον κόσμο στην χρηματοπιστωτική κρίση. Θέλουμε κοινωνικό έλεγχο των αγορών. Και δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνική συνοχή. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός εξασφαλίζει περισσότερη ανάπτυξη, μεγαλύτερη απασχόληση, περισσότερες ευκαιρίες και διάχυση ευκαιριών σε όλους.

Φίλες και φίλοι,

Γνωρίζετε ότι είμαι πολιτικός που δεν κολακεύει το ακροατήριό του.

Έμαθα και στα χειροκροτήματα, έμαθα και στο μοναχικό δρόμο.

Έμαθα να νικώ, έμαθα και να χάνω. Έμαθα και να ξανασηκώνομαι και να στέκω όρθιος και να προχωρώ.

Λέω αυτό που σκέπτομαι. Και εννοώ αυτά που λέω.

Δεν σας ζητώ να συμφωνήσετε σε όλα μαζί μου…

Σας ζητώ, όμως, να πιστέψετε στον εαυτό σας, να πιστέψετε στην αξία σας, να πιστέψετε στο μέλλον σας, στο κοινό μέλλον όλων μας και σε μια Ελλάδα που δεν τρώει τα παιδιά της. Τα στηρίζει και τους δίνει ευκαιρίες να δημιουργήσουν.

Σας ζητώ μέσα στους σκοτεινούς σημερινούς καιρούς να δείτε την Ελπίδα:

Για μια Ελλάδα με Ανάπτυξη, Ανταγωνιστικότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Συνοχή, Αλληλεγγύη και Ευημερία για όλους.

Μια Ελλάδα που όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε. Και που θα είναι δική σας.

Γιατί χωρίς τον κόσμο της Εργασίας – χωρίς εσάς – δεν υπάρχει Κοινωνία.

ΠΗΓΗ: antinews