31 Μαρ 2010

Σκίζουν τα πτυχία τους οι οικονομολόγοι...με τον Παπακωνσταντίνου!


Ο ένας μετά τον άλλον οι οικονομολόγοι σκίζουν τα πτυχία τους έχοντας ακούσει τον Παπακωνσταντίνου στη Βουλή σήμερα να προσπαθεί να «εξομαλύνει» την αποτυχία των δύο τελευταίων δημοπρασιών.

Είπε ο υπουργός Οικονομικών: «Η συγκεκριμένη αγορά ομολόγων, η επταετής, έχει ειδικό κοινό, που είναι επενδυτικά ταμεία, είναι ειδικοί άνθρωποι και άρα δεν έχει ποτέ την υπερκάλυψη που έχουν άλλες διάρκειες, πενταετίας, δεκαετίας. Δανειστήκαμε κάτω από 6%.
Ήταν μια σημαντική βελτίωση από προηγούμενες φορές και είναι μεγάλο λάθος, όσοι νομίζουν πως η τεχνική έκδοση που έκανε χτες η Ελληνική Δημοκρατία, που είχε να κάνει με το άνοιγμα ενός ομολόγου εικοσαετίας, με το οποίο δανείστηκε για 12,5 χρόνια σε 5,9%, που είναι ένα εξαιρετικό επιτόκιο, αυτό καθ' οιονδήποτε τρόπο μπορεί να ερμηνευθεί ως μη υπερκάλυψη αυτού που ζητήσαμε»!

Πρέπει να πούμε κι ευχαριστώ δηλαδή που δανειστήκαμε με 6% στα 7ετή αφού αν βγαίναμε στα 10ετή δεν θα αγόραζε κανένας, ενώ ανάλογο ευχαριστώ πρέπει να πούμε και για το ότι ζητήσαμε 1 δις ευρώ στα 20ετή και μας δόθηκαν μόλις 390 εκατ. ευρώ!Πετάξτε στη θάλασσα τα πτυχία.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr