12 Μαρ 2010

Προκλητικά μοιράζει χρήματα κάτω από το τραπέζι ο Ανωμερίτης


Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση για το σύνολο των πολιτών, που βιώνουν τη χειρότερη λιτότητα των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων, που χάνουν έναν έως δύο μισθούς, η απόφαση του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς να βολέψει με έξτρα επιδόματα «πράσινους» συνδικαλιστές του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ο κ. Γ. Ανωμερίτης χορήγησε επίδομα «συνδικαλισμού» σε τρεις συγκεκριμένους εκπροσώπους των λιμενεργατών, που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, ενώ εξετάζει τη σύσταση προσωποπαγών θέσεων διευθυντών, που συνεπάγεται πρόσθετες αποδοχές.

Για ποιο όμως λόγο ο μάνατζερ μιας δημόσιας επιχείρησης νιώθει την ανάγκη να επιβραβεύσει τη συνδικαλιστική ηγεσία του ΟΛΠ όταν η υφιστάμενη νομοθεσία τούς παρέχει αρκετά προνόμια;

Η απόφαση, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου, ότι από τα επώδυνα οικονομικά μέτρα δεν θα εξαιρεθεί κανένας, δείχνει ότι οι «ημέτεροι» βρίσκουν πάντα παράθυρα για να ξεφύγουν από τον κανόνα.

Παράλληλα, όμως, αποτυπώνεται η υποκρισία που κυριαρχεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι και άλλες ΔΕΚΟ έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες ρουσφετολογικές αποφάσεις.

Επειδή ο πρωθυπουργός θέτει ως μείζον πρόβλημα της χώρας το έλλειμμα αξιοπιστίας, καλείται αμέσως να ανακαλέσει το ρουσφέτι του ΟΛΠ πριν η Κομισιόν διαπιστώσει ότι η εισοδηματική πολιτική εφαρμόζεται «αλά καρτ».

Λιτότητα για τους πολλούς και μπόνους για τους εκλεκτούς του «πράσινου» συστήματος.

ET

ΠΗΓΗ: politis-gr