13 Μαρ 2010

Σαμαράς: το ΠΑΣΟΚ τα έκανε μούσκεμα

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ που διεξάγεται από το πρωί στην Χαλκίδα με θέμα την Απασχόληση, την Κοινωνική Συνοχή και το Ασφαλιστικό

«Τα έκανε μούσκεμα η κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα που κυρίως η ίδια δημιούργησε, ρίχνει όλο το φταίξιμο στη ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναγνώρισε για μια ακόμα φορά ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ διέπραξε σφάλματα, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν έφτασε η ΝΔ το έλλειμμα στο 12,7%» και ότι «τα στοιχεία από το Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι τα 2/3 της υστέρησης εσόδων για το 2009 έγιναν μόνο μέσα στο τελευταίο τρίμηνο».

Είπε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ματαίωσε εισπρακτικά μέτρα, ενέγραψε δαπάνες που δεν είχαν προϋπολογιστεί, μετέθεσε έσοδα για την επόμενη χρονιά και ανέβασε το έλλειμμα όσο ήθελε.

«Η κυβέρνηση άργησε απελπιστικά»

Υπογραμμίζοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη λήψης μέτρων τόνωσης της αγοράς, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι προειδοποίησε το ΠΑΣΟΚ πως «αν δεν παρθούν μέτρα τόνωσης, θα χρειαστούν κι άλλα μέτρα περιστολής».

«Την προειδοποιήσαμε να πάρει μέτρα – «ανάσες» για την αγορά, μέτρα τόνωσης της οικονομίας, για να αποδώσουν και τα εισπρακτικά της μέτρα..

«Η κυβέρνηση, τελικά, πήρε τα μέτρα που της ζητήσαμε αποφύγει…

«Και σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, άργησε κι απελπιστικά!».

«Αν δεν ληφθούν τα μέτρα που έχει ανάγκη η Οικονομία για να ανασάνει, θα χρειαστούν κι άλλα μέτρα περικοπών που δεν τα αντέχει η Οικονομία..



Η πολιτική της κυβέρνησης εγκυμονεί εκρήξεις

Σε λίγες μέρες θα έχω απέναντί μου στο Βουλή τον Πρωθυπουργό.

Σε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Οικονομία.

Ένα από τα πρώτα που θα του πω, μιλώντας με την φωνή όλης της κοινωνίας είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα.

Γιατί τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση οδηγούν ήδη σε κοινωνική έκρηξη.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μέσα στη χειρότερη κρίση που πέρασε ποτέ η Ελλάδα μεταπολεμικά, ψηφίζουν το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, που ανοίγει την πόρτα για να πολιτογραφηθούν μαζικά χιλιάδες μετανάστες. Και να νομιμοποιηθούν στο μέλλον περισσότεροι. Και να έλθουν στην Ελλάδα ακόμα περισσότεροι…

Η Ελλάδα είναι «πύλη εισόδου» παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη. Κι αντί να κλείσουν αυτή την «πύλη», αντί να αποθαρρύνουν την παράνομη μετανάστευση και να εντάξουν ομαλά στην Ελληνική κοινωνία του νόμιμους μετανάστες και τα παιδιά τους, μετατρέπουν την Ελλάδα σε «πόλο έλξης» για πολύ περισσότερους και σε προθάλαμο νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών με προορισμό όλη την Ευρώπη.

Αυτή η κυβερνητική ρύθμιση νομιμοποιεί τους πάντες, αλλά δεν εντάσσει στην ελληνική κοινωνία κανένα.

Επιτείνει την ξενοφοβία, δεν την εξαλείφει.

Και εγκυμονεί κοινωνικές εκρήξεις.

Γενικά η πολιτική της κυβέρνησης εγκυμονεί εκρήξεις.

Κι αυτό καθιστά ήδη το κλίμα ακόμα πιο βαρύ στην Ελλάδα.

Αυτό τη βαριά ατμόσφαιρα η Νέα Δημοκρατία την αλλάζει.

– Δεσμεύεται να καταργήσει το μεταναστευτικό νομοσχέδιο.

– Δεσμεύεται να δώσει άμεση προτεραιότητα σε μέτρα τόνωσης της αγοράς, τα οποία από τώρα προωθεί και για τα οποία από τώρα πιέζει.

– Και δεσμεύεται να δώσει προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, μόλις επανέλθει στην εξουσία.

Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ: http://www.antinews.gr/?p=37296

ΠΗΓΗ: antiniews