3 Φεβ 2010

Τι ακούσαμε από το αποψινό "φορομπηχτικό διάγγελμα" των πρωθυπουργικών εξαγγελιών;

Με υποκριτικό βλέμμα και ύφος μελοδραματικού ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου του 1960 ο "νωπός" σε εντολή πρωθυπουργός μας εξήγγειλε τα έκτακτα μέτρα για την οικονομία.

Η αποψινή παράσταση προεκλογικά θα είχε την χλευαστική διάψευση της τότε αντιπολίτευσης με το σκεπτικό ότι τα λεφτά υπάρχουν. Τι άλλαξε από τότε;

...απλά η αντιπολίτευση του Γιώργου Παπανδρέου έγινε κυβέρνηση.

Τι ακούσαμε από το αποψινό "φορομπηχτικό διάγγελμα" των πρωθυπουργικών εξαγγελιών;
Αύξηση των ορίων ηλικίας, πάγωμα όλων των μισθών στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, πάγωμα των προσλήψεων, συγχωνεύσεις Οργανισμών στο δημόσιο και πρόσθετη φορολόγηση των καυσίμων, ακούσαμε ακούσαμε και συνειδητοποιήσαμε για μια νέα επιδρομή στα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Οι έχοντες δεν μισθοδοτούνται αλλά χρησιμοποιούν τις μετοχές των ανώνυμων εταιρειών και το νέο φρούτο των offshore εταιρειών για την αποφυγή της φορολόγησης σε ενιαία κλίμακα που ισχύει για όλους τους φορολογούμενους των φυσικών προσώπων.

Αυτοί με ένα έως τρία τα εκατό "καθάρισαν"... και εάν το πληρώνουν και αυτό.

Αυτό που δεν ακούσαμε από το αποψινό θέατρο της ψευδολογίας και της αμετροέπειας είναι για όλους αυτούς που μας έφεραν μέχρις εδώ. Για τα τρωκτικά του δημοσίου με τις προμήθειες σε εξοπλισμούς και τις τράπεζες που καρπώθηκαν τις εγγυήσεις των 25 δις, καθώς επίσης και για όλα τα γνωστά λαμόγια που φοροδιαφεύγουν και μας απομυζούν εισπράττοντας το ΦΠΑ που εμείς ως καταναλωτές τους καταβάλουμε.

Το δια ταύτα είναι, ότι εκτός από όλα αυτά τα μέτρα θα έχουμε άμεση απόδοση από την επιπλέον φορολόγηση στα καύσιμα μέσα στο τρέχον έτος, γιατί όλα τα άλλα μάλλον από το 2011 και επέκεινα...

Εάν συγκρίνουμε όλα αυτά τα μέτρα, που τα υιοθετεί και μάλιστα υποστηρίζει, εκτός από συναινετική διάθεση και με ιδεολογική συνέπεια και η δεξιά παράταξη, μας υποψιάζουν ότι η κυβερνητική αλλαγή ήταν μάλλον προσυμφωνημένη.

Με άλλα λόγια αυτά που μας έλεγε ο Καραμανλής προεκλογικά, τα εφαρμόζει με συνέπεια ο δήθεν σοσιαλιστής Παπανδρέου σήμερα. Ένα άθλιο σχέδιο σε άμεση εφαρμογή με επίβλεψη Βρυξελλών.

Η κοροϊδία των προεκλογικών υποσχέσεων επιβεβαιώθηκε με την ασυνέπεια των μετεκλογικών πράξεων, με αποτέλεσμα να έχουν εξοργίσει όλους τους τίμιους πολίτες, αλλά πολύ περισσότερο και κύρια τους φίλους και τους υποστηριχτές του ΠΑΣΟΚ, η οργή των οποίων έγινε εξοργισμένος θυμός για πολιτική απομόνωση και εκλογική τιμωρία των αφερέγγυων πολιτικών, που σίγουρα θα το πληρώσουν οσονούπω.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: Δεξί Εξτρέμ