28 Φεβ 2010

Προβάδισμα Κώστα Χατζή από τα Γιάννινα...

Το συνεδριακό κέντρο του Du Lac υποδέχτηκε εκατοντάδες νέους και νέες της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. και της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα προσυνέδρια, στη Θεσ/νίκη, στην Καβάλα, στο Ηράκλειο, και στην Πάτρα, καταλήγοντας στις 18 Απριλίου όπου άτομα ηλικίας 16 έως 32 ετών ανά την Ελλάδα μπορούν να προσέλθουν στις κάλπες και να εκλέξουν το νέο πρόεδρο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν ο κ. Μαρκόπουλος, ο κ. Μιχαλολιάκος, που καταχειροκροτήθηκε από τους νέους που του έδειξαν για ακόμη μία φορά τη συμπάθειά τους, ο Γ.Γ. της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Κώστας Τασούλας, ο κ. Σ. Καλογιάννης, ο κ. Α. Φούσας, ο κ. Ν. Γερασιμίδης, ο κ. Θ. Σολδάτος, ο Δήμαρχος κ. Ν. Γκόντας, ο Νομάρχης Ιωανίνων κ. Α. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Τύμφης Γ. Σουκουβέλος.

Μέχρι τώρα την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την προεδρία της νεολαίας της ΝΔ έχουν εκδηλώσει τέσσερα στελέχη: Ανδρέας Παπαμιμίκος, Κώστας Χατζής, Βασίλης Αξιώτης και Κώστας Ιωάννου με επικρατέστερους τους δύο πρώτους.
Ο κ. Παπαμιμίκος ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και στενός συνεργάτης του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο κ. Χατζής διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Εύβοιας και ήταν στενός συνεργάτης του Μαρκόπουλου αλλά και συνεργάτης στο γραφείο Τύπου του κ. Σαμαρά.

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τον απερχόμενο πρόεδρο και Ευρωβουλευτή τη Ν.Δ. Γιώργο Παπανικολάου πράγμα που με δυσκολία θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνέβη και με τους άλλους υποψηφίους. Φαίνεται πως δημιουργείται ένα πολωτικό κλίμα που εκφράστηκε ξεκάθαρα στα Γιάννενα και με προσωπικές επιθέσεις.
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως πίσω από κάποιες υποψηφιότητες βρίσκονται πρώην Υπουργοί οι οποίοι επιδιώκουν να δυναμώσουν την κομματική τους θέση θέτοντας "δικό" τους πρόεδρο Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Κατά τα πεπραγμένα ο Κώστας Χατζής έχει τη στήριξη των ανθρώπων που από την πρώτη στιγμή στήριξαν την υποψηφιότητα του κ. Α. Σαμαρά, ενώ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εκτός των άλλων απολαμβάνει και την στήριξη του περιβάλλοντος της κ. Ν. Μπακογιάννη που μέχρι πρότινος έδειχνε να τηρεί στάση αναμονής.
Εκτός αυτού έχει να αντιμετωπίσει και κατηγορίες περί σύστασης αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία "ΟΝΝΕΔ ΟΕ". Ένα από τα πολλά παραδείγματα που οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία στην παραδειγματική τιμωρία από τους ψηφοφόρους της που έχασε το ηθικό πλεονέκτημα μπλέκοντας το νόμιμο με το ηθικό!

Στο σημείο αυτό καλό θα ήταν οι νέοι που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην εκλογή προέδρου να θυμηθούν τα λόγια του Οράτιου, του κορυφαίου Λατίνου λυρικού ποιητή:
Τι το όφελος από τους νόμους, όταν δεν υπάρχει ηθική;
Αλλά και μία λατινική παροιμία η οποία λέει πως δεν είναι ηθικό καθετί που επιτρέπεται...

ΠΗΓΗ: gianniotis.gr