14 Φεβ 2010

Οι κοινωνικές εκρήξεις είναι προ των πυλών, η ανοχή έχει πάρει τέλος

Άνθρακες ο θησαυρός. Το σόου της κυβέρνηση στις Βρυξέλλες αλλά και την χθες στην Αθήνα δεν μπορεί να έχει συνέχεια μέχρις ότου το ΔΝΤ δώσει στον κ. Παπανδρέου το… μπιλιετάκι με τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει άμεσα η χώρα. Οι αγορές είναι αμείλικτες και το αποδεικνύουν συνεχώς. Βουτιά στο Χρηματιστήριο, τα spreads πάλι πάνω από τις 300 μονάδες, οι ξένοι οίκοι απειλούν με υποβαθμίσεις, ο φόβος της κατάρρευσης της οικονομίας είναι πάντα ορατός και όσο οι Ευρωπαίοι δεν παίρνουν μέτρα σωτηρίας της Ελλάδας κι όχι απλή στήριξη τόσο θα υπάρχει το πρόβλημα.

Πολλοί πιστεύουν ότι η σύνοδος Κορυφής είναι το πρώτο μέρος του έργου με τίτλο «Σώσατε την Ελλάδα». Το δεύτερο θα παιχτεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας όταν το Γιουρογκρούπ θα κληθεί να εξειδικεύσει τι σημαίνει στήριξη, πώς θα γίνει αυτή, αν θα συνδυαστεί με ρευστό ή απλά θα μείνει φιλολογικό κείμενο αρχών και προθέσεων. Άλλωστε, είναι δύσκολο στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί να πείσουν τους πολίτες της χώρας τους ότι πρέπει να πληρώσουν για να σωθούν οι Έλληνες.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και δεν πρέπει να πανηγυρίζει κανείς από την κυβέρνηση.

Παραβλέποντας τον στενό κορσέ του ΔΝΤ, το οποίο μπαίνει στην Ελλάδα λες και πρόκειται για καμιά μπανανία της Αφρικής (ή μήπως έτσι είναι;) θα πρέπει να δούμε και τις προθέσεις της κυβέρνησης. Αν υποταχθεί πλήρως στις βουλές των ξένων τεχνοκρατών τότε το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι μη έχοντες. Αν αποφασίσει να κάνει τομές, να αποδείξει ότι έχει όραμα και σχέδιο τότε θα πρέπει να «χτυπήσει» εκεί που πραγματικά υπάρχει πλούτος. Για 30 δις φοροδιαφυγή δε μας έλεγαν προεκλογικά; Με τι αποδείξεις θα τα μαζέψουν ή μήπως να κοιτάξουν και κάποιους μεγαλόσχημους επιχειρηματίες που χρωστάνε παντού αλλά φυλακή δεν πάνε; Και μάλιστα παίρνουν και… πριμ για να συνεχίσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους;

Ας ξυπνήσουν κάποιοι στην κυβέρνηση προτού να είναι αργά. Οι κοινωνικές εκρήξεις είναι προ των πυλών, η ανοχή έχει πάρει τέλος.

ΠΗΓΗ: antinews