11 Απρ 2010

Για χυδαία ρατσιστική συμπεριφορά εγκαλείται ειδικός σύμβουλος της υπουργού παιδείας


Γενικόλογη η απάντηση του υπουργείου στην καταγγελία των εκπαιδευτικών με αναπηρίες.

Για ρατσιστική συμπεριφορά εγκαλεί ο σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών με βαριές αναπηρίες τον Δ.Σ. σύμβουλο της υπουργού παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου καταλογίζοντάς του βαρύτατες εκφράσεις που ευθέως προσβάλλουν τους ανθρώπους με αναπηρία στο σύνολό τους.
Η βαρύτατη καταγγελία εμπεριέχεται σε... επιστολή του συλλόγου προς τα μέλη του με ημερομηνία 29 Μαρτίου, σχετική με την μη εφαρμογή διάταξης νόμου που ορίζει τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών με αναπηρία όταν συμπληρώσουν δωδεκάμηνη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές – ωρομίσθιοι. Δημοσιεύουμε αυτούσιο το σχετικό κομμάτι:

“Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε και τις ‘’επιθέσεις’’ που δεχτήκαμε αρκετοί συνάδελφοι όλο αυτό το καιρό από ειδικούς συμβούλους της κ. Διαμαντοπούλου όσον αφορά την ικανότητά μας ως εκπαιδευτικοί. Αμφισβητήθηκε τόσο η παιδαγωγική μας όσο και η σωματική μας επάρκεια.

Η πρώτη ΄΄επίθεση΄΄ έγινε αμέσως μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που εστάλη στο Υπουργείο Παιδείας στις 19/10/2009, προς την τωρινή γραμματέα του συλλόγου, από τον ‘’κύριο Δ.Σ. ειδικό σύμβουλο της κ. Διαμαντοπούλου. Μετά από προφορική διαμαρτυρία προς την προϊσταμένη του πολιτικού γραφείου του υπουργείου της κ. Διαμαντοπούλου και αφού μας διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για μεμονωμένο ατυχές περιστατικό και ό,τι αυτές οι απόψεις δεν αντανακλούν και την γραμμή του υπουργείου και της ιδίας της κ. Διαμαντοπούλου, δεν δόθηκε συνέχεια από εμάς Όμως προς απογοήτευση όλων μας και κυρίως γιατί προερχόταν από δημοσίους υπαλλήλους του ΥΠΔΒΜΘ τους οποίους πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ οι φορολογούμενοι αναπληρωτές-ωρομίσθιοι, οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μας συνεχίστηκαν. Ο εν λόγω ‘’κύριος’’ Δ.Σ. συνέχισε με τις ίδιες απόψεις και επιθέσεις και σε άλλους συναδέλφους και μέλη του συλλόγου μας καθώς και σε πρόεδρο άλλου συλλόγου ΑμεΑ. Ντρεπόμαστε πάρα πολύ γιατί το συγκεκριμένο άτομο που φέρεται εναντίον μας εκτός του ότι είναι ειδικός σύμβουλος της κ. Διαμαντοπούλου είναι και ο ίδιος εκπαιδευτικός. Οι επιθέσεις λοιπόν που έχουμε δεχτεί κατά καιρούς ήταν αυτής της φύσης:

Πως μπορείς εσύ γυμνάστρια σε καρότσι και δουλεύεις σε σχολείο γενικής παιδείας; (σε μέλος του Δ.Σ.)

Πώς μπαίνουν οι καρκινοπαθείς σε τάξη και διδάσκουν;

Είστε εσείς εκπαιδευτικοί; Εάν σας φυσήξουν οι μαθητές θα πέσετε κάτω. Δεν έχετε καμιά θέση σε σχολική τάξη, να πάτε στο Υπ. Εσωτερικών να σας διορίσει με το 6%...

Θέλετε και εσείς να μπείτε σε τάξη, κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα! (μετά από 15λεπτη τηλεφωνική συνομιλία με πρόεδρο συλλόγου ΑμεΑ
Και αναρωτιώμαστε:

• Ο εν λόγω ΄΄κύριος΄΄ συνάδελφος εκπαιδευτικός έχει εργαστεί ποτέ σε σχολική τάξη και φέρεται έτσι εναντίον συναδέλφων ή μήπως έχει πιστοποιητικό αρτιμέλειας και μιλάει εκ του ασφαλούς;

• Με ποια άραγε ΚΡΙΤΗΡΙΑ επιλέγη ως ειδικός σύμβουλος της κ. Διαμαντοπούλου και κρίνει εμάς ως ανεπαρκείς; Ποια είναι τα πτυχία του και η επάρκειά του και τον ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για να μας βρίζει;

• Όσα χρόνια ήταν ευρωβουλευτής η κ.Διαμαντοπούλου δεν έμαθε πως συμπεριφέρονται στην Ευρώπη στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία; ”

Δυό μόλις μέρες αργότερα (στις 31 Μαρτίου)η καταγγελία απαντήθηκε από το γραφείο τύπου του υπουργείου παιδείας που αρνήθηκε τα πάντα δίχως την παραμικρή επ’ αυτού επιχειρηματολογία. Το άμεσο της απάντησης αλλά και το γενικόλογο του περιεχομένου της, αποδεικνύει ότι δεν έγινε η απαραίτητη έρευνα ως προς το αληθές της καταγγελίας. Και αυτό συνιστά μεγαλύτερο σκάνδαλο και από αυτή καθεαυτή την ρατσιστική συμπεριφορά που προσάπτουν στον ειδικό σύμβουλο οι εκπαιδευτικοί με βαριές αναπηρίες. Αποδεικνύει ότι για το υπουργείο παιδείας, τα ζητούμενα της απελευθερωτικής αντιρατσιστικής εκπαίδευσης που σε κάθε ευκαιρία επικοινωνούνται ως αδιαπραγμάτευτα, δεν συνιστούν παρά ανέξοδη ρητορική.
Ντροπή και κρίμα..

ΠΗΓΗ: greece-salonika