21 Απρ 2010

Ο κύβος ερρίφθη δια στόματος Γ. Παπακωνσταντίνου


Ο κύβος ερρίφθη δια στόματος Γ. Παπακωνσταντίνου. Στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα το μεσημέρι ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη σίγουρη εμπλοκή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας. “Είτε από τις αγορές είτε από τον μηχανισμό η Ελλάδα θα πάρει τα χρήματα που χρειάζεται μέσα στο Μάιο” είπε στην ουσία ο υπουργός. Κι επειδή με επιτόκια στο 8% είναι αδύνατο να απευθυνθείς στις αγορές και να πάρεις πάνω από 10 δισ που χρειάζεσαι, η μόνη λύση είναι η ΕΕ και το ΔΝΤ. Όπως είπε όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο μηχανισμός δε θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει άμεσα, θα απαιτηθούν κάποιες εβδομάδες. Γι’ αυτό ο δανεισμός θα γίνει με διακρατικές συμφωνίες και με swap μηνός μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών οι οποίες θα δώσουν τα χρήματα από τα αποθέματα των αντίστοιχων ΟΔΔΗΧ.

Αλλά, μόλις λήξουν αυτά τα swap η Ελλάδα πρέπει να βρει τρόπο να τα πληρώσει. Άρα… στο βάθος ο μηχανισμός με το ΔΝΤ πρωταγωνιστή.

Από την Τετάρτη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με το 20μελές μικτό κλιμάκιο των τεχνοκρατών οι οποίοι όπως λένε δεν ήλθαν για να διαβουλευθούν αλλά για να διαπραγματευτούν.

ΠΗΓΗ: antinews