27 Απρ 2010

Με τους πιλότους μας τα έβαλε η ..."κυβέρνηση"


Η κοινωνική αδικία τείνει να εμπεδωθεί στην Ελλάδα και να καταστεί κυρίαρχη πρακτική.
Αυτή τη φορά, το κράτος στράφηκε κατά των (ούτως ή άλλως κακοπληρωμένων) χειριστών της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Προχώρησαν με αναλγησία στην περικοπή του πτητικού επιδόματος, καταδικάζοντας εκείνους και τις οικογένειές τους στην ανέχεια.
Και το έκαναν αυτό στους ανθρώπους που κάθε μέρα παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα και ρημάζουν την υγεία τους για να προστατεύσουν όλους εμάς, με πρώτο μισθό... 960 ευρώ!
Ναι, 960 ευρώ και περίπου 1700 κάτι, μετά από... 25 χρόνια!
Κι όμως!
Αλήθεια, σε ποια χώρα της Δύσης χειριστές μαχητικών, πληρώνονται ανάλογους μισθούς πείνας και ντροπής;
Η αντίδραση των χειριστών, δεδομένης της αδικίας, είναι τουλάχιστον φυσιολογική. Η εποχή που οι κυβερνήσεις μπορούν να θεωρούν εργαζόμενους και δη ένστολους και επιστήμονες καρπαζοεισπράκτορες, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Φυσικά, είναι γνωστή η άποψη των (στην ουσία) αριστεριστών πολιτικών του ΠΑΣΟΚ για τους ένστολους που φέρουν το εθνόσημο...
Εξ ου και η αντιμετώπισή τους ως δημοσίων υπαλλήλων β' κατηγορίας.
Η λευκή απεργία των χειριστών, οι οποίοι εξέφρασαν με πολύ κόσμιο τρόπο τη δυσφορία αλλά και την πικρία τους για την πολιτική μεθόδευση εις βάρος τους, είναι κοινωνικά αποδεκτή. Οι πολίτες καταλαβαίνουν και συμπαρίστανται, ενώ είδαν με ικανοποίηση τους χειριστές να στέκονται στα μετερίζια τους και να αναχαιτίζουν τουρκικά αεροσκάφη που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας.

Και τι είχε να πει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος;
Διαβάστε και κρίνετε αντίληψη ΠΑΣΟΚ:

"...Εκφράζω την βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού -κατ΄ εντολήν του οποίου η κυβέρνηση ασκεί την διοίκηση των ΕΔ σύμφωνα με το Σύνταγμα - για τη σημερινή μαζική δήλωση δήθεν ψυχολογικής αδυναμίας ιπταμένων της ΠΑ να εκτελέσουν τα πτητικά τους καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις... Είναι, όμως, εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς..."
Αυτά είχε να πει η κυβέρνηση, έναντι της πολιτισμένης έκφρασης δυσαρέσκειας ανθρώπων με τεράστια προσφορά..."

Ζούμε σε μια εποχή απαξίωσης των πάντων.
Κάποτε, το να είσαι αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, περιποιούσε τιμή. Σήμερα, στην εποχή της ελευθεριότητας, του μηδενισμού και της αρνησιπατρίας, οι αξιωματικοί και οι οικογένειές τους δοκιμάζονται, ελέω ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση τους φέρεται απαξιωτικά.

Όμως, έχουν στο πλευρό τους τον ελληνικό λαό.
Και αυτό είναι σπουδαία υπόθεση.
Ο κ. Βενιζέλος, μπορεί να λέει ό,τι θέλει, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι εξάλλου περαστικός, οι χειριστές μας όχι.


ΠΗΓΗ: gianniotis