8 Απρ 2010

H κατάσταση τους ξέφυγε!!!


Δεν μπορούν πλέον να σηκώσουν το βάρος διακυβέρνησης της χώρας

Καμιά άλλη κυβέρνηση στην πρόσφατη ιστορία μας δεν κατάφερε να απογοητεύσει τόσους πολλούς, τόσο πολύ και τόσο σύντομα.

Ο …μεγάλος κωπηλάτης και οι υπουργοί του δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος διακυβέρνησης της χώρας. Αυτό το έχουν καταλάβει πλέον όλοι.

Αυτά που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες είναι η πιο τρανή απόδειξη της αποτυχίας του κ. Παπανδρέου.

Επέβαλε βίαια και ληστρικά μέτρα, που δε θα τολμούσε να πάρει καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα

Ο Τρισέ, μας έδωσε ανάσα μέχρι το τέλος του 2011. Η Ε.Ε. συμφώνησε σ’ ένα μηχανισμό στήριξης

Όταν έχουν γίνει όλα αυτά και οι αγορές συνεχίζουν να στοιχηματίζουν στη χρεοκοπία μας, αυτό σημαίνει ότι έχουν πειστεί ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση.

Καιρός να πειστούμε και εμείς!

«…ούτε ήξεραν τι γίνονταν τριγύρω»

Ο κ. Παπανδρέου, αφού επί διετία κατασυκοφαντούσε τη χώρα στο εξωτερικό, έλεγε όχι σε κάθε δυσάρεστο μέτρο, υιοθετούσε κάθε διεκδίκηση, διακήρυττε ότι «λεφτά υπάρχουν» κατάφερε να «πείσει» τον ελληνικό λαό – τον «πάντα ευκολόπιστο και πάντα προδομένο» – ότι έχει σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από μια δύσκολη κατάσταση, χωρίς θυσίες. Ο λαός τον πίστεψε και τον επιβράβευσε με μια εντυπωσιακή νίκη.

Δυστυχώς για τη χώρα, πολύ σύντομα αποδείχθηκε, ότι αυτοί οι άνθρωποι όχι μονάχα δεν είχαν σχέδιο, αλλά όπως λέει και ο μέγας Αλεξανδρινός «όσον αφορά για μέριμνα του τόπου για διοίκηση, ούτε ήξεραν τι γίνονταν τριγύρω».

Επειδή πάντα η διαχείριση της εξουσίας είναι απείρως δυσκολότερη από την κατάκτησή της, τι έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου; Επειδή δεν είχε την τόλμη να λάβει, έστω τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο Καραμανλής, επέλεξε να «φουσκώσει» τα νούμερα, να δημιουργήσει σκηνικό κρίσης, να τρομοκρατήσει τον κόσμο για να δικαιολογηθούν και τα μέτρα και η αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων! Και όντας άσχετοι, η κατάσταση τους ξέφυγε! Αυτή είναι η αλήθεια!

Ο κ. Παπανδρέου μέσα σε έξη μήνες μόνο:

-περιέκοψε μισθούς και συντάξεις και έκανε τους έλληνες φτωχότερους

-αύξησε του φόρους και έκανε το κόστος διαβίωσης δυσβάστακτο

- διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό και αύξησε το κόστος δανεισμού σε επίπεδο μεγαλύτερο και απ’ αυτό των τριτοκοσμικών χωρών

-δημιούργησε κλίμα ανησυχίας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας που επιτείνει την κρίση.

-μετέτρεψε την Ελλάδα σε σάκο του μπόξ ακόμα και για τους ερασιτέχνες της κερδοσκοπίας. Δεν κερδίζουν σε βάρος της χώρας μας μόνο οι επαγγελματίες, κάνουν περιουσίες και οι μαθητευόμενοι!

Η ευθύνη της αντιπολίτευσης

Κάθε μέρα που περνάει είναι χαμένος χρόνος και τα πράγματα χειροτερεύουν.

Αν η κυβέρνηση αποτύχει στις διαπραγματεύσεις που παρασκηνιακά διεξαγάγει τώρα για τον δανεισμό του Μαϊου, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Από την προσφυγή στο ΔΝΤ μέχρι την χρεοκοπία της χώρας.

Θα τους το επιτρέψουμε;

Το πρώτο βήμα, άμεση αποπομπή του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα σοβαρό υπουργό Οικονομικών.

Το δεύτερο βήμα υποβολή πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης. Και αυτή η πρωτοβουλία ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά.

Η Ελλάδα έχει δυνάμεις, εφεδρείες και λύσεις

Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε μια μικρή, ασήμαντη και διεφθαρμένη χώρα σε με γωνιά της Βαλκανικής, που κατοικείται από κουτοπόνηρους τεμπέληδες, η Ελλάδα στην παγκόσμια ιστορία είναι ένα μέγεθος που κανένας δεν μπορεί ν’ αγνοήσει. Πολύ δε περισσότερο να το διαγράψει.

Αυτή η χώρα έχει δυνάμεις, έχει εφεδρείες, μπορεί να βρει και λύσεις για να ξεπεράσει την κρίση. Αρκεί να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας σοβαροί άνθρωποι. Και τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν.

Κώστας Ροδινός

ΠΗΓΗ: antinews