25 Απρ 2010

Το ΠΑΣΟΚ λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι "αναγκάστηκε" να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν αναγκάστηκε!


Την πιο σκληρή προσωπική επίθεσή του στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, το ΠΑΣΟΚ «λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι "αναγκάστηκε" να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν αναγκάστηκε! Το επέλεξε και το κατέστησε αναπόφευκτο. Κι έχει απόλυτη ευθύνη για ό,τι έγινε. Όπως έχει απόλυτη ευθύνη για ό,τι θα συμβεί από 'δω και μπρος”.

«Το ΠΑΣΟΚ παραδίδει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, με μια κρίση δανεισμού μοναδική σε όλη την Ευρώπη» σημείωσε σε υψηλούς τόνους ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν ήταν το έλλειμμα και το χρέος που εκτόξευσε τα spreads. Ήταν η αλλοπρόσαλλη και ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να κάνει και αυτοκριτική για τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «υποτάχθηκε στη λογική του πολιτικού κόστους». «Για όλα αυτά οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους οπαδούς μας, από τους ψηφοφόρους μας, από τον Ελληνικό λαό» όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της κρίσης, περιορίστηκε να μιλήσει για αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, λέγοντας ότι οι υπόλοιπες «θα παρουσιαστούν όταν ανακοινωθεί από τον κ. Παπανδρέου η συμφωνία με το ΔΝΤ».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του λέγοντας: «Ας γνωρίζουν οι πάντες ότι το παρελθόν του καθενός κρίνεται. Και "ισορροπίες" με το χθες δεν θα κάνω. Και το πότε θα "κάνω ταμείο", θα το δείτε…».

ΠΗΓΗ: Zougla.gr