14 Απρ 2010

Φωνάζει ο κλέφτης για τη Siemens…


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ να μετατρέψει την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens σε εδώλιο κατηγορουμένου για τη Ν.Δ. Κι αυτό, παρ’ ότι είναι γνωστό ότι όλες οι μεγάλες προμήθειες σε ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΗΣΑΠ, Ενοπλες Δυνάμεις, και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπογράφηκαν κυρίως από τις κυβερνήσεις Σημίτη.

ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, υπήρξαν πρόσωπα της Ν.Δ. που διατηρούσαν «υπερβολικά» στενές σχέσεις με τη γερμανική εταιρία. Και, εφόσον ήταν σχέσεις διαπλοκής, επιβάλλεται να αποκαλυφθούν τα πάντα. Χθες αποκαλύφθηκε ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πληρώνει εκατομμύρια ευρώ στην αμερικανο-γερμανική κοινοπραξία SAIC-Siemens για το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών (C4i). Κι όμως το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε δριμύτατα αντίστοιχους χειρισμούς της κυβέρνησης Ν.Δ., με το επιχείρημα ότι το σύστημα ήταν προβληματικό και δεν έπρεπε να παραληφθεί.

ΑΡΑΓΕ, πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη ασυνέπειας του ΠΑΣΟΚ; Το κυβερνών κόμμα, ειδικά για το C4i, τη λεόντειο σύμβαση του οποίου έκλεισε το ίδιο, δεν δικαιούται να ομιλεί. Οχι μόνον γιατί υπέκυψε –με το αζημίωτο άραγε;– στις υπερατλαντικές πιέσεις και αγόρασε ένα πανάκριβο σύστημα (280 εκατ. ευρώ), αλλά και επειδή αυτό ήταν τόσο προβληματικό που δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι οι Ολυμπιακοί έγιναν δίχως «ηλεκτρονική ασπίδα» ασφαλείας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της Ν.Δ., στη συνέχεια, αρνήθηκε να το παραλάβει, παρά τις συνεχιζόμενες αμερικανο-γερμανικές πιέσεις. Και εάν στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης υπάρχουν «γκρίζα» σημεία, η Εξεταστική επιβάλλεται να ρίξει άπλετο φως. Είναι, όμως, τουλάχιστον υποκριτικό εκείνοι που «φέσωσαν» τη χώρα τώρα να παριστάνουν τους θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος.

ΠΗΓΗ: e-typos.com

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: Δεξί Εξτρέμ