6 Ιουλ 2009

Ξαφνικά το Πασόκ έγινε δύναμη κάθαρσης και διαφάνειας! …. Θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο.

Τα παπαγαλάκια του συστήματος επιμένουν αλόγιστα και χωρίς πολύ σκέψη στην πρόταση Πασόκ για εξεταστική επιτροπή στο σκάνδαλο Siemens. Δεν παρατηρούν ότι η κυβέρνηση απαντά «όχι στην εξεταστική για τη Siemens, ενώ διαρκεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης». Δεν αποκλείεται δηλαδή η σύσταση εξεταστικής και σίγουρα υφίσταται ως ενδεχόμενο κυβερνητικής πρωτοβουλίας. Παρά ταύτα οι ηθικολόγοι του κινήματος ωρύονται για την ανέντιμη στάση της κυβέρνησης! Στην πραγματικότητα οι κύριοι του Πασόκ και οι τυφλωμένοι υποστηρικτές τους δεν επιθυμούν καθόλου διαλεύκανση της υπόθεσης και την δικαστική της διερεύνηση προσπαθούν να ανακόψουν. Ιδίως με την προοπτική εκλογών το Φθινόπωρο μόνο ως επικοινωνιακά πυροτεχνήματα μπορούν να εκληφθούν οι κούφιοι λεονταρισμοί των «φίλων» της παράταξης. Πως είναι δυνατόν να κόπτονται τώρα για απονομή δικαιοσύνης όταν έχουν φροντίσει να παραγράψουν όλα τα εγκλήματα του παρελθόντος και τώρα εκ του ασφαλούς δημιουργούν ή στήνουν επικοινωνιακές παγίδες στη ΝΔ για τηλεοπτική κατανάλωση και για ικανοποίηση των σκληροπυρηνικών οπαδών του κινήματος; Και τέλος πάντων που ήταν τόσα χρόνια όταν συνέβαιναν οι δωροδοκίες και δολοπλοκίες της Siemens; Τώρα ξύπνησαν; Όταν τα έπαιρναν απλά δεν άκουγαν τίποτα και δεν ενδιαφέρονταν για την προέλευση των πακέτων, έτσι;
Αιτήματα για εξεταστικές επιτροπές κατά τη διάρκεια της δικαστικής διερεύνησης αποτελούν επίθεση στο θεσμό της δικαιοσύνης και αποδεικνύουν πόσο την περιφρονούν τα μεγαλοστελέχη του κινήματος. Συνέπεια της αλλοπρόσαλλης δημαγωγίας τους σε όλους τους τομείς. Παντού και πάντα αντιμετωπίζουν όσους αμφισβητούν την πολιτική τους ως εχθρούς της δημοκρατίας (και μη χειρότερα!), νοοτροπία που έχει τις ρίζες της επίσης στις υπερβολές του παρελθόντος.
Άραγε τι ακριβώς φοβάται το Πασόκ και θέλει να «εμποδίσει» το έργο της Δικαιοσύνης; Ειδικά τη στιγμή που οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι για άλλη μια φορά το Πασόκ προσπαθεί να συγκαλύψει και αυτό το σκάνδαλο. Όπως έκανε στο παρελθόν και όπως έχει κρύψει ή συγκαλύψει αμέτρητα σκάνδαλα που άλλα εντελώς τυχαία αποκαλύπτονται, άλλα, τα περισσότερα έχουν ταφεί κάτω από το χαλί της αδιαφάνειας, της διαπλοκής και των συμφερόντων.
Έτσι έχει μάθει το Πασόκ έτσι συνεχίζει. Με υποκριτικές κορώνες για «όλα στο φως», ενώ σχεδόν ποτέ δεν έχουμε πραγματικά μάθει τι έχει γίνει σε πολλές υποθέσεις που βαρύνουν την ιστορία και το παρελθόν του!

ΠΗΓΗ: exastal