31 Ιουλ 2009

Διαφωνίες κορυφής ξέσπασαν στο ΠΑΣΟΚ.


Ενστάσεις από Βενιζέλο για Πρόεδρο, δημοσιονομικά.

Διχογνωμίες κορυφής ταλανίζουν αίφνης εν μέσω θέρους το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου αμφισβήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, κεντρικές πολιτικές επιλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε συγκεκριμένα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «εμπλακεί επί δεκαπέντε ημέρες σε λάθος συζήτηση» αναφορικά με το εάν είναι συνταγματικά επιτρεπτό να προκαλέσει εκλογές με μοχλό την προεδρική εκλογή του προσεχούς Μαρτίου, καθώς θα έπρεπε να εμμένει στη θέση για άμεση προσφυγή στις κάλπες «για πολιτικούς λόγους». Στην τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου απάντησε κλείνοντας τη συνεδρίαση, χωρίς να τον κατονομάσει, ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η Ιπποκράτους επιθυμεί τις εκλογές αλλά δεν μπορεί να τις επιβάλει, παρά μόνο τον Μάρτιο. Ο κ. Γ. Παπανδρέου υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ για τη διαδικασία επανεκλογής του κ. Κάρολου Παπούλια είναι γνωστή εδώ και πολλούς μήνες. Σύγκρουση σημειώθηκε, επίσης, μεταξύ του κ. Βενιζέλου και των κ. Γιάννη Ραγκούση και Δημήτρη Ρέππα με αφορμή τις επιθέσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ κατά συνταγματολόγων.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε το κόμμα να αναδείξει με σαφήνεια τα μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, ενώ για τη νέα γρίπη ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ «δεν πρέπει να αντιπολιτεύεται».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ