13 Ιουλ 2009

Αντιδράσεις για τη συνεργασία ΔΑΚΕ ΠΕ-ΠΑΣΚ ΕΠΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ

Αθ. Κατσίμπελης, Πύργος-Ηλείας

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγκρότησης σε σώμα του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ να αναλαμβάνουν από κοινού τις θέσεις του Προεδρείου. Η ΠΑΣΚ κατέλαβε τα αξιώματα του προέδρου, αντιπροέδρου, ειδικού και οργανωτικού γραμματέα και του υπεύθυνου εκδόσεων και τη ΔΑΚΕ τα αξιώματα του γενικού γραμματέα, του ταμία, της υπεύθυνης βιβλιοθήκης και του υπεύθυνου τύπου.

Βάσιμα δημιουργείται η υποψία ότι επιχειρούν κάποιοι της κομματικοσυνδικαλιστικής νομεκλατούρας να μας βάλουν στην εποχή της λήθης. Μπορούμε όμως εμείς, τα στελέχη βάσης της ΔΑΚΕ, που δίνουμε αγώνες χρόνια να ξεχάσουμε;

Ξεχνιέται πχ το πιο απλό ότι η ΠΑΣΚ αποτελούσε και αποτελεί ΕΠΙΣΗΜΑ το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ στις όποιες αντιεκπαιδευτικές και αντισυναδελφικές πρακτικές του;

Ξεχνιέται πως στα 20 χρόνια του ΠΑΣΟΚ οι δάσκαλοι βίωσαν την ανεργία εξαιτίας των λαθών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ;

Ξεχνιέται η παράλληλη λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων και των Ακαδημιών, ξεχνιέται η εισροή χιλιάδων δασκάλων από την Πρώην Γιουγκοσλαβία (να γιατί οι Βορειοελλαδίτες συνάδελφοί μας δεν μπορούν να πάρουν εύκολα μετάθεση στη Βόρεια Ελλάδα), ξεχνιούνται οι αδιαφανείς και αναξιοκρατικές τοποθετήσεις στελεχών της εκπαίδευσης, ξεχνιέται η αμφισβήτηση του κύρους και της αξιοπρέπειας των δασκάλων στην κοινωνία , ξεχνιέται η θεσμοθέτηση του εξευτελιστικού ΑΣΕΠ κτλ.

Η ΠΑΣΚ, έχει το βλέμμα στραμμένο στην ελπίδα μιας νέας κυβερνητικής θητείας από το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό προετοιμάζει την Ομοσπονδία για την εποχή της πλήρους συναίνεσης, χωρίς «αταξίες» κι ενοχλητικούς αγώνες.

H ΠΑΣΚ η παράταξη που εξέφραζε την κυβερνητική πολιτική τα 20 χρόνια του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ακόμα και σήμερα που συνεργάζεται στο Προεδρείο να καταγγέλει τη ΔΑΚΕ πως εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης.

Συνεπώς, η ΔΑΚΕ δεν έπρεπε και δεν πρέπει να συνεργαστεί με αυτή την παράταξη εκλέγοντας πάλι έναν αποτυχημένο Πρόεδρο για τον κλάδο.

Έναν Πρόεδρο που έσυρε τον κλάδο σε έναν τεράστιο απεργιακό αγώνα και κέρδισε μόνο ψίχουλα. Και εισέπραξε αφενός ειρωνείες και αφετέρου μικτή αύξηση 17,5 ευρώ...

H συνεργασία της ΔΑΚΕ με την ΠΑΣΚ καθιστά τα στελέχη της αναξιόπιστα.

Για τους λόγους αυτούς (υπό την αίρεση της αποχώρησής μας από το Δ.Σ της ΔΟΕ) και για όσους άλλους αντίστοιχους δε χωρούν στις γραμμές αυτής της σύντομης επιστολής δηλώνω ότι ανεξαρτητοποιούμαι από τη ΔΑΚΕ ΠΕ με την οποία έχω εκλεγεί στο Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου Ηλείας και με την οποία ήμουν υποψήφιος για το ΚΥΣΠΕ και καλώ τους απανταχού συναγωνιστές σε κοινούς αγώνες για το καλό του κλάδου, για το καλό της Ελληνικής Εκπαίδευσης .

ΠΗΓΗ: Νίκος Λαγομιτζής
___________________

ΣΧΟΛΙΟ ΔΑΚΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Σεβαστές οι απόψεις σου Αθ. Κατσίμπελη αλλά με την ανεξαρτητοποίησή σου διαφωνούμε κάθετα!
Πιο σωστό θα ήταν να παραιτηθείς και όχι να ανεξαρτητοποιηθείς . Ο λόγος είναι απλός. Από την στιγμή που έχεις εκλεγεί στο Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ θα πρέπει να δώσεις την έδρα στον επόμενο συνάδελφο ΔΑΚΙΤΗ ο οποίος θα στηρίξει μέχρι τέλους την παράταξη.΄

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ: Άσχημη η ενέργεια του Τατούλη να ανεξαρτητοποιηθεί και σωστή του Μανώλη να παραιτηθεί!!!