22 Ιουλ 2009

Έκρηξη αλαζονείας στο Πασόκ. Το «βαθύ Πασόκ» είναι το κράτος! Πιστεύουν (πάντα το πίστευαν) ότι το κόμμα τους είναι πάνω από όλα.

Καθόλου δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η πρόσφατη έκρηξη αλαζονείας από τα μεγαλοστελέχη του Πασόκ αλλά και τον ίδιο τον Παπανδρέου. Αποκορύφωμα όμως αυτής της αλαζονείας αλλά και ύβρη για τον πολιτικό μας πολιτισμό αποτελεί η δήλωση Ρόβλια : ««το εθνικό συμφέρον βρίσκεται πάνω από το Σύνταγμα»...». Και ποιος κανονίζει το εθνικό συμφέρον σε περίοδο δημοκρατίας ή από πότε το εθνικό μας συμφέρον ταυτίζεται με το κομματικό συμφέρον και τη βουλιμία για εξουσία του Πασόκ;

Η δήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια στην κριτική που δέχτηκε ο Παπανδρέου από τους συνταγματολόγους Δ. Τσάτσο και Γ. Κασιμάτη. Η αθυροστομία των στελεχών έφερε και τα λεκτικά ατοπήματα και πραξικοπήματα. Αυτό είναι το Πασόκ και πάντα ήταν. Θράσος, κυνισμός, ρεβανσισμός και απύθμενη βουλιμία για εξουσία. Γιατί ν’ αλλάξει τώρα που η καναλαρχία, οι τραπεζίτες, οι υπερεργολάβοι και τα μεγαλοοικονομικά συμφέροντα θέλουν το «Πασόκ στην κυβέρνηση» για δικούς τους ευνόητους λόγους;

Όσο για τους συνταγματολόγους που το παίζουν λόγιοι και ερμηνευτές των νόμων; Δεν είναι τίποτε άλλο από «παλαίμαχοι» και εκτός πολιτικού ορίζοντα πλέον! Όποιος τολμά και αμφισβητεί τα παιχνίδια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτελεί παρελθόν για το μέλλον της δημοκρατίας. Ένα μέλλον που ταυτίζεται με το μέλλον του Πασόκ και μόνον.


Διαβάστε σχετικά και στο wolf:« Το ΠΑΣΟΚ αφήνει τις περικοκλάδες και μιλάει καθαρά. Αυτό που λέμε εμείς (για την εκλογή του Προέδρου) είναι «... πάνω από το Σύνταγμα»»
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την ανάρτηση

ΠΗΓΗ: exastal